суботу, 19 березня 2011 р.

Google-форми. Організація доступу до форми в режимі Створення і Редагування

Доступ до анкети з метою заповнення
Створивши форму і натиснувши кнопку Зберегти,
Мал. 1
Ви маєте можливість надіслати цю Фому або посилання на неї, на вказані Вами адреси для заповнення. Для цього можна натиснути кнопку Надіслати цю форму електронною поштою (мал 1, виноска 1). У вікні, що з’явиться, в поле Кому вписати через кому потрібні адреси (мал. 2, виноска 2). А далі можливі варіанти.
Випадок 2. Якщо Ви знімете галочку Включити форму в повідомлення електронної пошти (мал. 2, виноска 3),
Мал. 2.
то до вашого адресату надійде лист (мал. 3)
Мал. 3
Як бачите текст повідомлення (мал. 3, виноска 4) співпадає з пояснювальним текстом в шапці анкети (мал. 1). Ви маєте можливість скористатися посиланням (мал. 3, виноска 5), щоб перейти до форми та заповнити її.
Випадок 1. Якщо галочку (мал. 2, виноска 3) не зняти, то лист прийде з вбудованою формою (мал. 4)
Мал. 4.
Цікаво те, що в обох випадках на адресу відправника автоматично надходить лист (мал. 5)
  1. з посиланням на таблицю, яка буде заповнена,
  2. списком адрес, на які відправлена форма
  3. та посиланням на вікно Надсилати цю форму іншим (мал. 2) (скориставшись їм Ви маєте можливість надіслати форму іншим користувачам, а потім, при потребі, перейти до редагування анкети)
Мал. 5
Всі способи доступу дозволяють організувати навіть з одного комп'ютера зручний доступ до анкети багатьом користувачам. Адже анкету можна не тільки відкрити потрібну кількість разів скориставшись посиланням в листі, але й швидко переходити після заповнення анкети до її початкової сторінки скориставшись посиланням Вернуться к форме (мал. 6), що з’являється у вікні по закінченні анкетування.
На мою думку організація доступу до форм опитування та їх результатів бездоганна. І бажано дуже гарно обміркувати як доцільно використати можливості форм в навчанні.

Немає коментарів: