середа, 23 березня 2011 р.

Google-форми. Налаштування спільного доступу в режимі Зведеної форми

Для організації спільного доступу до таблиці результатів, а через неї і до редагування форми опитування в режимі Зведеної форми необхідно відкрити список Опублікувати.
Мал. 1.
та скористатися пунктом Налаштування спільного доступу. (мал. 1)
Перед Вами відкриється діалогове вікно (мал. 2)
Мал. 2
Якщо Ви клацнете в полі Додати користувачів, то вікно змінить вигляд на (мал. 3)
Примітка 1. Список можливостей (мал. 3, виноска 2) відкритим не буде.
Мал. 3
Щоб зробити вашу форму доступною для редагування іншими користувачами у вікні Налаштування спільного доступу Ви зможете

  1. ввести електронні адреси тих кого запрошуєте (мал. 3, виноска 1);
  2. встановити варіант доступу Можна редагувати (якщо вона чомусь не встановлена за замовчуванням) (мал. 3, виноска 2)
  3. Написати невеличкий текст запрошення (не обов’язковий, але дуже бажаний);
  4. Поставити прапорець (галочку) Надіслати собі копію.
  5. Натиснути кнопку Спільний доступ.
Примітка 2. Зверніть увагу, що у вікні Налаштування спільного доступу (мал. 3) написано стільки лаконічних, зрозумілих коментарів, що досить важко заплутатись і зробити щось не так. 

Виконання дії 4) дуже важливе для Вас, як для організатора спільної роботи. В цьому випадку Ви зможете побачити в якому вигляді надійшов лист до користувачів, чи все працює так, як Ви цього хотіли. Соціальні сервіси динамічно міняються і їх можливості сьогодні можуть суттєво відрізнятися від можливостей що були вчора.
Нехай Ви заповнили відповідні поля і встановили потрібні значення (мал. 4)
Мал. 4
Після натискання кнопки Спільний доступ,
1) до користувача Віктора за адресою web.kurs@gmail.com надійде лист-запрошення
2) користувач Віктор отримає дозвіл на редагування документу (у нас форми) (мал. 5)
Мал. 5
Залишається натиснути кнопку Закрити і чекати коли Віктор перегляне отриманий лист (мал. 6),
Мал. 6
перейде за посиланням з назвою таблиці Враження від роботи в та внесе свій посильний вклад в створення форми опитування.

Що може користувач в статусі редактора?
Варіант 1 (за замовчуванням).

  1. Вносити зміни до документу (у нас форми);
  2. давати доступ іншим користувачам;
  3. змінювати налаштування дозволів.

Якщо ви, як власник аккаунту не бажаєте щоб редактор немав можливостей 2 та 3 варіанта 1. то внизу вікна Налаштування спільного доступу (мал. 5) натисніть посилання Змінити. Відкриється вікно (мал. 7). Поставте перемикач в положення Змінювати налаштування дозволів може тільки власник та збережіть налаштування.
Мал. 7

Варіант 2. (по налаштуванню)
Користувач може тільки вносити зміни до документу (у нас форми).

Немає коментарів: